Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vesnický chléb

27. 2. 2016

Recept zveřejňuji se svolením autorky:

www.primapekarna.estranky.cz/clanky/chleby_-slane-zaviny/vesnicky-chleb--celokvaskovy-.html

 

 10 - 12 hodin předem rozkvasit:

  • 50 g kvásku
  • 220 g vody
  • 200 g žitné chlebové mouky

 

poté přidáme:

  • 100 g pšeničné celozrnné mouky
  • 250 g hladké mouky
  • 1 vrchovatou polévkovou lžíci otrub
  • 130 g podmáslí
  • 1 čajová lžička cukru
  • 2 čajová lžičky soi
  • 2 čajové lžičky oleje
  • 2 čajové lžičky drceného kmínu

 

Umíchané těsto necháme 2 - 3 hodiny kynout, propracujeme bochník, necháme znovu kynout v ošatce cca 2 hodiny. P0ečeme na maximum 20 minut v zapařené troubě, poté ztlumíme na 200 stupňů Celsia 25 minut. Upečené necháme vychladit na mřížce.