Vesnický chléb
27. 2. 2016
Recept zveřejňuji se svolením autorky:
www.primapekarna.estranky.cz/clanky/chleby_-slane-zaviny/vesnicky-chleb--celokvaskovy-.html
10 - 12 hodin předem rozkvasit:
- 50 g kvásku
- 220 g vody
- 200 g žitné chlebové mouky
poté přidáme:
- 100 g pšeničné celozrnné mouky
- 250 g hladké mouky
- 1 vrchovatou polévkovou lžíci otrub
- 130 g podmáslí
- 1 čajová lžička cukru
- 2 čajová lžičky soi
- 2 čajové lžičky oleje
- 2 čajové lžičky drceného kmínu
Umíchané těsto necháme 2 - 3 hodiny kynout, propracujeme bochník, necháme znovu kynout v ošatce cca 2 hodiny. P0ečeme na maximum 20 minut v zapařené troubě, poté ztlumíme na 200 stupňů Celsia 25 minut. Upečené necháme vychladit na mřížce.