Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kváskový chléb - recepty

Příspěvky

Nehnětený speciál

27. 2. 2016

| Rubrika: Kváskový chléb - recepty

Recept na úžasný nehnětený chlebík pekařky - kamarádky, se kterou se již delší dobu znám, ale nikdy jsem se s ní neviděla, přesto si dovoluji říci, že jsme spřízněné duše.

Takže v případě dotazů se obracejte na ni: marta.smerdova@centrum.cz

Mimochodem je to ta dobrá duše, která mě zpočátku vedla a odpovídala na mé otázky :-)

Zveřejnění tohoto receptu mi dovolila. 

 

 

Severský samožitný chléb podle Maškrtnice

27. 2. 2016

| Rubrika: Kváskový chléb - recepty

Maškrtnica je guru v pečení chleba. Její blog je úžasný. Recepty jsou podrobné a přesné. Tento chléb nedoporučuji pro začátečníky, i když v jejím podání je všechno naprosto jasné. Myslím si, že je lepší, když už máte něco odpečeno. Naučíte se dělat záparu. 

Na tento chléb budete potřebovat formu.

Recept zveřejňuji s jejím svolením.

 

Recept zveřejňuji se svolením autorky.

 

 

Vesnický chléb

27. 2. 2016

| Rubrika: Kváskový chléb - recepty

Odkaz na originál receptu:

http://www.primapekarna.estranky.cz/clanky/chleby_-slane-zaviny/vesnicky-chleb--celokvaskovy-.html

 Doporučuji vysypat ošatku otrubami, chléb je pak krásně křupavý.

 

Podmáslový chléb

27. 2. 2016

| Rubrika: Kváskový chléb - recepty

Tento recept zveřejňuji se svolením autorky Ivy z Pekárnománie.

Je to náš nejoblíbenější chléb, který nám velmi chutná a vždy se povede.

Je to prostě radost.

Určitě stojí za to, projít si následující stránky:

www.primapekarna.estranky.cz

 

Bramborovo-pšenično-žitný chléb

27. 2. 2016

| Rubrika: Kváskový chléb - recepty

Další jistota, která se vždy povede. Chleba je díky bramboře vláčný a "mokrý". Jak dlouho vydrřž, to opravdu nevím, my ho vždycky do dvou dní sníme.

 

Chleba od Luboše

27. 2. 2016

| Rubrika: Kváskový chléb - recepty

Od kterého Luboše tento chleba je, to opravdu nevím. Z úcty k autorovi jeho název zachovávám. Hodnoty jsou na bochníček do menší ošatky, chleba je z něho pak 800 g. V závorce je pak chléb 1,5 větší cca 1200 g) Logicky tedy, pokud chcete 2 malé, znásobte pak 2x první čísla. :-)

Tento chléb je další jistota, která nezklame a vždycky vyjde.