Jdi na obsah Jdi na menu
 


Podmáslový chléb

27. 2. 2016

Recept je z těchto stránek:

http://www.primapekarna.estranky.cz/clanky/chleby_-slane-zaviny/celokvaskovy-podmaslovy-chleb.html

 

 

  • 80 g kvásku
  • 330 ml vody
  • 300 g žitné celozrnné mouky jemné
  • 200 g podmáslí
  • 3 - 3,5 lžičky soli
  • drcený kmín
  • lžička cukru
  • dvě lžičky oleje
  • 520 - 540 g hladké mouky

 

Večer, 10-12h před zaděláním těsta, smícháme kvásek, vodu a žitnou mouku a zakryté necháme do rána pracovat a kynout. Ráno přidáme zbytek surovin (hladkou mouku ne všechnu, trošku si necháme na dosypání) a umícháme volnější těsto, které, omoučené, necháme kynout na teplém místě asi 2-3 hodiny.

Pak propracujeme, uválíme bochník a dobře omoučený ho necháme nakynout v ošatce.

Upečeme v dobře vyhřáté troubě (250°C/20min, 200°C/25min).