Jdi na obsah Jdi na menu
 


Nehnětený speciál

27. 2. 2016
  • 200 g žitné chlebové mouky
  • 200 g špaldové celozrnné mouky
  • 300 g pšeničné chlebové mouky
  • 3čajové lžičky soli
  • 1 polévková lžíce kmínu
  • 1 polévková lžíce lnu
  • 2 polévkové lžíce slunečnice
  • 100 g strouhané vařené brambory
  • 490 g vody
  • 50 g kvásku

 

Všechno smíchat, nechat 12 hodin kvasit, poté několikrát přeložit, udělat bochník, nechat kynout 2 hodiny (v lednici 6 hodin).

Pečeme 10 minut na 230 stupňů Celsia v zapařené troubě, poté ztlumíme teplotu na 180 - 190 stupňů Celsia a pečeme dalších 30 - 35 minut. Upečené necháme vychladnout na mřížce.