Jdi na obsah Jdi na menu
 


Chleba od Luboše

27. 2. 2016

Půl dne předem připravit kvásek:

  • 40 g kvásku (60)
  • 140 g vody    (210)
  • 140 g žitné mouky  (210)

 

Po rozkvašení přidáme:

  • 140 g mléka / vody (210 g)
  • 2 lžíce oleje (3 lžíce)
  • 340 g pšeničné chlebové mouky (510 g)
  • 1 lžišky kmínu (3 lžičky)
  • 1 lžička cukru (1,5 lžičky)
  • 2 lžičky soli (3 lžičky)

 

Vypracované těsto uložíme do vysypané ošatky. Necháme kynout 2 - 3 hodiny.

Pečeme 15 minut v zapařené troubě, poté= ztlumíme na 180 stupňů a dopečeme dalších 35 minut.

Necháme vychladit na mřížce.