Jdi na obsah Jdi na menu
 


Bramborovo-pšenično-žitný chléb

27. 2. 2016

10 - 12 hodin předem necháme rozkvasit:

  • 150 g žitné mouky
  • 150 g vody
  • 40 g kvásku

 

Pak přidáme:

  • 250 - 270 ml vody
  • 70 g žitné chlebové mouky
  • 450 g pšeničné mouky chlebové
  • 100 - 120 g vařené brambory
  • 2,5 - 3 lžičky soli
  • 1 lžíce drceného kmínu
  • 1 lžíce chlebového koření

 

Zpracované těsto necháme vykynout v dobře vysypané ošatce. 

Pečeme 10 minut 250 stupňů se zapařenou troubou, pak ztlumíme na 190 stupňů a pečeme dalších 30 minut.

Upečené necháme vychladnout na mřížce.